++Do LIKE @ SHARE ARTICLE++

Friday, August 16, 2019

Komen mengenai Pakej Pospaid Maxis


Saya sudah menggunakan line postpaid maxis untuk satu jangka masa yang lama. Boleh kata pengalaman dengan maxis pospaid lebih dari 5 tahun. Namun, semalam saya telah memutuskan untuk menamatkan perkhidmatan pospaid maxis.

Sejujurnya, line maxis pada saya merupakan pakej line terpantas. Saya boleh kata begitu sebab saya sudah pernah menggunakan banyak talian pospaid lain seperti celcom, umobile, digi, dan unifii dan saya dapati dari segi speed memang maxis paling pantas. Disamping itu coverage / liputan maxis adalah sangat baik. Jarang sekali maxis tak dapat line.

Sebab saya memutuskan line maxis kerana kebetulan kawasan perumah saya tidak ada liputan line maxis yang baik. Disamping itu saya mendapat tawaran menggunakan unifi mobile yang mempunyai liputan baik di kawasan perumahan saya dengan harga yang jauh lebih murah (sebab tawaran dibuat atas sebab saya staf goverment)

Namun, untuk backup, saya masih menggunakan maxis dalam bentuk prepaid. Jika tiada liputan unifi barulah saya akan menggunakan maxis. 

Overall comment, maxis masih tetap terbaik kerana speed dan coverage. Tapi harga maxis agak mahal sedikit berbanding pospaid lain.

No comments:

Post a Comment